Датчанинът Холгер Руне победи Григор Димитров след 7:6(9), 3:6, 7:6(2) и

...
Датчанинът Холгер Руне победи Григор Димитров след 7:6(9), 3:6, 7:6(2) и
Коментари Харесай

Руне победи Григор, но загуби уважението на феновете

Датчанинът Холгер Руне победи Григор Димитров след 7:6(9), 3:6, 7:6(2) и се класира за четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Монте Карло. Двубоят продължи над 3:30 минути и беше извънредно под напрежение, най-много поради странното държание на Руне по време на дуела.

Мачът стартира равностойно и двамата тенисисти взимаха геймовете. В шестия гейм Гришо стигна до две благоприятни условия за пробив, само че не съумя да пробие съперника си и Руне завоюва подаването си за 3:3. След това той реализира брейк за 3:4 и поведе с 3:5. Българинът се активизира и завоюва идващите 3 гейма, с цел да поведе с 6:5. Датчанинът обаче с гейм на 30 си подсигурява тайбрек, който беше извънредно оспорван, само че за жалост отиде в сметката на датския тенисист след 9:11 точки. Само първият сет продължи, колкото един дуел - 1 час и 29 минути.

Първият сет обаче беше белязан със странностите, които показва Холгер Руне. Той сподели голямо пренебрежение и към съдията на стола Карлос Бернандес, и към самия Григор Димитров. Руне на няколко пъти, напълно целеустремено, се опита да извади българина от темп. Първият подобен случай беше в шестия гейм на мача. Нашето момче имаше точка за пробив и тогава датският тенисист отиде до пейката си и реши да си измие ръцете, печелейки по този метод в допълнение време.

Гришо сервираше при 5:5 и при 40:0 за хасковлията, Карлос Бернандес извади топка от игра, тъй като беше мокра. Руне обаче влезна в полемика със съдията, който му изясни, че се постанова топката да бъде изкарана, тъй като е " изцяло мокра ". Това вбеси публиката и той заслужи бурни освирквания от нейна страна.

Вторият сет беше радикално друг откъм резултат. Григор проби още в първия гейм на частта и задържа подаването си до самия край, като завоюва сета с 6:3.

Иначе, датчанинът още веднъж се опита да разконцентрира Гришо.Българинът проби в първия гейм на втория сет и незабавно след гейма изненадващо Руне изиска медицински лица да влязат на корта. Съдията на стола разреши това да се случи и напълно разумно Гришо попита Бернандес за какво медицинските екипи ще влязат в този момент на корта, а не както би трябвало след два гейма, когато е и първата отмора в сета.

Това бяха главните моменти от мача, които накараха публиката да се настрои срещу датския тенисист.

В третият сет всеки печелеше сервисите си, а Григор стигна до два мачбола в 12-ия гейм. Българинът обаче не съумя да се възползва и срещата влезе в съдбоносен тайбрек, в който Руне по-добър и надви след 7:3 точки.
 Гришо довърши започнатото против Кецманович
Гришо довърши започнатото против Кецманович

И е на осминафинал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР